Nacrt akcionog plana za implementaciju Rezolucije SB UN 1325 u Crnoj Gori

Izvor: Public Policy Institut Wiki
Idi na: navigaciju, pretragu

Dobrodošli na Wiki stranicu Nacrta akcionog plana za implementaciju Rezolucije SB UN 1325 u Crnoj Gori. Stranica je pokrenuta sa namjerom da pozove predstavnike/ce organizacija civilnog sektora da svojim komentarima, sugestijama i primjedbama na predlog NAP-a uzmu aktivno učešće u kreiranju ovog važnog dokumenta za jačanje načela rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori.

Cilj nam je uspostavljanje i jačanje dijaloga između institucija koje su odgovorne za pisanje i implementaciju Nacionalnog Akcionog Plana za implementaciju Rezolucije SB UN 1325 i zainteresovanih predstavnika institucija, organizacija civilnog društva kao i druga zainteresovana lica, te da zajedničkim snagama razvijemo dokumenat koji će biti od krucijalne važnosti za crnogorsko društvo.

Nacrt akcionog plana (NAP)

Sadržaj Nacrta NAPa podjeljenog u sekcije, na koji možete da date komentate, sugestije i primjedbe dostupan je na ovom linku Razgovor:Nacrt akcionog plana za implementaciju Rezolucije SB UN 1325 u Crnoj Gori.

Takođe možete pristupiti Nacrtu i u doc formatu ovdje.

Kako možete da učestvujete u kreiranju sadržaja NAP-a?

Vaše komentare sugestije i primjedbe možete dati od 8. avgusta do 8. septembra 2016.godine.

  1. Kliknite Otvori nalog
  2. Unesite potrebne podatke i sačuvajte ih klikom na Otvori nalog
  3. Kliknite na link: Razgovor:Nacrt akcionog plana za implementaciju Rezolucije SB UN 1325 u Crnoj Gori
  4. Kliknite Uredi (na desnoj strani naslova)
  5. Upišite komentar
  6. Kliknite Sačuvaj stranicu

Takođe Vaše komentare možete poslati na email adresu info@inepa.si Instituta za elektronsku participaciju koji administrira wiki stranicu. Komentari koji nam budu stizali putem emaila biće objavljeni ovdje. Kada budete slali komentare putem wiki stranice ili emaila molimo Vas da poštujete standarde online komunikacije u procesu konsultacije.

Vaši komentari, sugestije i primjedbe na predlog NAP-a biće proslijeđeni i razmatrani od strane Ministarstva odbrane.

Za sva tehnička pitanja vezana za wiki stranicu možete se obratiti na mejl info@inepa.si.

Lista materijala koji se odnose na sadržaj i pisanje NAPa

U nastavku možete pronaći listu postojećih dokumenata na ovu temu kako bi Vam olakšali proces online konsultacija. Ako ste upoznati sa još nekim drugim dokumentima koje mogu da pomognu ovaj proces, molimo Vas da nam pošaljete link za objavljeni dokumenat ili sami dokumenat (ako ste autor ili imate dozvolu za to od strane autora) na e-mail adresu info@inepa.si Instituta za elektronsku participaciju koji administrira viki stranicom.

  1. Primjena rezolucije 1325 Savjeta Bezbjednosti UN - Žene, mir i bezbjednost u Crnoj gori
  2. ​​Studij​a​ OEBS-a o nacionalnim akcionim planovima za sprovođenje Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN-a

On-line proces konsultacije i postignuti rezultati

Online proces konsultacije na wiki stranici je baziran na principima konsultacije ustanovljenih od strane Kabineta Vlade Velike Britanije.

Komentari primljeni putem emaila

Izvještaj procesa konsultacija na NAP

Komentar Ministarstva odbrane na proces konsultacija

Finalna verzija Nacionalnog Akcionog Plana za Rezoluciju 1325 SB UN

O wiki stranici

Wiki sajt je realizovan u sklopu projekta Vrijeme je za ženska prava i rodnu ravnopravnost u Crnoj Gori, implementiranog od strane Instituta za javnu politiku u Podgorici i Ekvilib Instituta u Ljubljani uz asistenciju Instituta za elektronsku participaciju.

Projekat ima za cilj da poveća vidljivost pitanja rodne ravnopravnosti i ženskih prava u Crnoj Gori kroz uspostavljanje sistema eksperata koji će držati treninge i konsultacije na temu rodne ravnopravnosti, postaviti pitanja rodne ravnopravnosti u javnu diskusiju te razvojem stručne osnove za donosioce odluka o načinima poboljšanja u oblasti rodne ravnopravnosti i ženskih prava u Crnoj Gori. Jedan od osnovnih planiranih aktivnosti projekta je izrada nacrta i zalaganje za usvajanje Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije UN-a RS 1325. Radna grupa Ministarstva odbrane je napisala prvi nacrt akcionog plana za implementaciju Rezolucije 1325 SB UN, i uz njihovu dozvolu objavljujemo dokumenat u cilju javne diskusije.

Ovaj sajt je pokrenut sa ciljem da bude jedan od načina da se olakša dijalog između institucija i predstavnika/ca organizacija civilnog društva te podsticanje uključivanja različitih grupa u Crnoj Gori. Cilj pristupa Viki je da kroz proces konsultacija olakša pripremu Nacionalnog akcionog plana. Nada partnera je da će se e – konsultacije pokazati kao dobra praksa i da će se koristiti i za buduće pripreme ključnih političkih i zakonodavnih dokumenata u Crnoj Gori.

Sajt je realizovan u sklopu projekta Vrijeme je za ženska prava i rodnu ravnopravnost u Crnoj Gori, finansiranog od strane Ministarstva spoljnih poslova – Slovenačke razvojne saradnje i Republike Slovenije.

Sadržaj Wiki stranice je isključivo odgovornost svakog autora i ne odražava stavove drugih autora i donatora.