Public Policy Institut Wiki:O nama

Izvor: Public Policy Institut Wiki
Idi na: navigaciju, pretragu

Vizija Instituta usmerena je na aktivno i posvećeno delovanje stručnjaka iz svih delova Zapadnog Balkana sa višedecenijskim iskustvom u oblastima profesionalizacije medija, promišljanja političke agende, evropskih i trans-atlanskih izazova, bezbednosti, ljudskih i manjinskih prava, državne uprave, diplomatije, civilnog sektora, nauke i kulture. Misija

Osnovni motiv, koji je proizašao iz dugogodišnje komunikacije sa predstavnicima međunarodnih organizacija, bio je zajednički stav osnivača da je regionu potrebna organizacija koja okuplja politički neutralne eksperte iz različitih oblasti, koji svojim iskustvom i znanjem mogu doprinijeti uspostavljanju mehanizama za primjenu standarda koje vlade regiona usvajaju tokom procesa prilagođavanja nacionalne legislative evropskom i međunarodnom zakonodavstvu.

Reintegracija država Zapadnog Balkana u međunarodnu zajednicu trebalo bi da predstavlja politički, ekonomski i društveni prioritet za čitav region. Granice koje i dalje postoje među bivšim jugoslovenskim republikama, osnovna su prepreka ka usmjerenom i koordinisanom procesu integracija svih država Zapadnog Balkana.