Public Policy Institut Wiki:Politika privatnosti

Izvor: Public Policy Institut Wiki
Idi na: navigaciju, pretragu

Ako samo čitate sadržaj wiki stranice, ne sakuplja se više informacija nego što se obično sakuplja u logovima servera na Internet stranicama uopšte.

Kada izmijenite bilo koju stranicu na wikiju, vi objavljujete dokument. Ovo je javni čin i vi ste identificirani javno s tom izmjenom kao njen autor.

Identifikacija autora

Da izmijenite stranicu na wikiju, morate biti prijavljeni.

Da biste se prijavili na wiki stranicu neophodno je da date Vaše Korisničko ime, Lozinku i mejl adresu. Svi podaci koje unesete su zaštićeni u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Crne Gore. Kada ste prijavljeni, bit ćete identificirani po svom korisničkom imenu. Ovo može biti Vaše pravo ime ako tako odlučite, ili možete izabrati da objavljujete pod pseudonimom, koje god to korisničko ime bilo kada ste otvarali svoj korisnički nalog.

Nemojte se zaboraviti odjaviti nakon korištenja pseudonima, da biste izbjegli mogućnost da se drugi koriste vašim identitetom.

Podaci o korisnicima

Podaci o korisnicima kao što su vremena u koja su uređivali i broj izmjena koje su načinili javno su dostupni u popisu „Korisnički doprinosi“, a povremeno i u zbirnom obliku koje objavljuju drugi korisnici.

Dijeljenje informacija sa trećim stranama

Institut za javnu politiku neće djeliti privatne informacije, kao što su adrese e-pošte, sa trećim osobama, osim ako se Vi složite da se te informacije objave ili ako zakon zahtijeva objavljivanje tih informacija.

Dodatne informacije o politici funkcionisanja wiki stranica možete pronaći ovdje: https://wikimediafoundation.org/wiki/Privacy_policy.