09.12.2014.

Board of Trustees Instituta za javnu politiku

Vesti

Board of Trustees Instituta za javnu politiku

Board of Trustees Instituta za javnu politiku dobio je svoje prve članove. U Rektoratu Univerziteta u Beogradu, Predsednik Upravnog odbora Instituta za javnu politiku Mijat Damjanović uručio je sertifikate o članstvu Mariu Davidu i Filipu Dust-Blaziju.

Mijat Damjanović i Mario David

Mario David je rođen 1953. godine u Luandi, Angola. Završio je Medicinski fakultet u Lisabonu 1977. Nakon pobede Socijaldemokratske partije na izborima 2002. godine, postaje politički savetnik premijera Žoze Manuel Baroza. Danas je poslanik Evropskog parlamenta i potpredsednik Evropske narodne partije gde je ko-predsedavajući radne grupe za spoljne poslove.

Filip Dust-Blazi je zamenik generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija zadužen za inovativno finansiranje razvoja i smatra se jednim od vodećih svetskih stručnjaka za inovativno finansiranje u svrhu dostizanja Milenijumskih razvojnih ciljeva. 2006. godine izabran je za predsednika UNITAID-a. Blazi je obavljao više ministarskih funkcija u rodnoj Francuskoj. Pre nego što je počeo da se bavi politikom, bio je kardiolog i profesor javnog zdravlja na Univerzitetu u Tuluzu.

Filip Dust-Blazi

Board of Trustees je savetodavno telo Instituta za javnu politiku koje okuplja istaknute međunarodno priznate stručnjake i naučnike. Ovo telo je uporište naših naučnih kapaciteta i kredibiliteta ekspertize.