11.10.2019.

Javni poziv za prijavu na radionicu Uvod u IT: Uvod u Word Press

Vesti

Javni poziv za prijavu na radionicu Uvod u IT: Uvod u Word Press

Insitut za javnu politiku u saradnji sa Školom novih vizija u obrazovanju u okviru projekta “Danas mladi, sutra lideri”, organizuje trodnevnu obuku za polaznike i polaznice iz opštine MLADENOVAC

Ova aktivnost je deo projekta "Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih", koji finansira EU (IPA 2014), a kofinansira Vlada republike Srbije.

Institut za javnu politiku objavljuje JAVNI POZIV

ZA PRIJAVU NA RADIONICU "Osnove IT: Uvod u Word Press"

1-3 novembra u prostorijama u Maloj sali Opštine MLADENOVAC.

Cilj radionice je da se unaprede veštine i znanja iz IT oblasti sa fokusom na WordPress kako bi se poboljšala zapošljivost mladih. Radionica je namenjena mladima od 20 do 26 godina i BESPLATNA je.

TRAJANJE RADIONICE:

1. novembar 2019. Dan 1 (17:00 - 20:00)

2. novembar 2019. Dan 2 (09:00 - 18:00)

3. novembar 2019. Dan 3 (09:00 - 13:00)

O RADIONICI:

Trodnevna radionica Uvod u IT: Osnove WordPress-a vam omogućava da nakon tri dana intenzivnog treninga napravite i objavite prvi sajt koji kasnije lako možete održavati. Ovaj trening je namenjen svima koji žele da naprave svoj prvi sajt bez imalo programiranja.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI:

Radionica je namenjena mladima od 20 do 26 godina sa teritorije opštine Mladenovac, a preduslov za upis je poznavanje engleskog jezika, napredno poznavanje rada na računaru, manipulacija fajlovima kao i korišćenje interneta uz minimalno razumevanje kako internet funkcioniše.

PLAN RADIONICE:

Radionica je kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog “hands on” dela gde se polaznicima prvo detaljno objašnjavaju koncepti, a zatim se demonstriraju i praktično. Trening je podeljen u više celina koje su raspoređene u 3 dana. Svaka celina se nadovezuje na prethodnu i ima za cilj da polaznicima detaljno objasni koncepte i da ih pripremi kako za narednu celinu tako i za realnu primenu u praksi. Polaznicima se preporučuje da u toku samog treninga odaberu proizvoljnu ideju na osnovu koje će kreirati vebsajt uz pomoć znanja koje stiču na ovom treningu. Taj mini projekat polaznici mogu raditi tokom “hands on” dela treninga ili samostalno kod kuće, a cilj je da utvrde i u praksi primene znanja stečena na treningu.

CELINE KOJE ĆE SE OBRAĐIVATI:

  • Deo 1 – Domeni interneta i način funkcionisanja
  • Deo 2 – Uvod u WordPress
  • Deo 3 - Instalacija WordPress-a na serveru
  • Deo 4 – Podizanje sajta u WordPress-u
  • Deo 5 - Podizanje sajta u WordPress-u
  • Deo 6 – Nadogradnja bloga
  • Deo 7 – Optimizacija

Rok za prijavu je 31. oktobar do 17h

Možete se prijaviti OVDE

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon: +381 69 510 51 95