09.02.2015.

Javni poziv za prijavu na trening iz oblasti rodne ravnopravnosti i uvođenja rodne perspektive u javne politike

Vesti

Javni poziv za prijavu na trening iz oblasti rodne ravnopravnosti i uvođenja rodne perspektive u javne politike

Institut za javnu politiku i Ekvilib Institut u okviru projekta Vrijeme je za ženska prava i rodnu ravnopravnost u Crnoj Gori, finansiranog od strane Ministarstva spoljnih poslova Slovenije – Slovenačke razvojne saradnje i Republike Slovenije organizuju trening u trajanju od 4 dana, te objavljuju:

JAVNI POZIV

ZA PRIJAVU NA TRENING IZ OBLASTI RODNE RAVNOPRAVNOSTI I UVOĐENJA RODNE PERSPEKTIVE U JAVNE POLITIKE

Podgorica – 3-6. mart 2015.

Trening će učesnicima obezbjediti znanje iz sfere rodne ravnopravnosti i naučiti ih kako da svoje znanje upotrijebe u praksi i prenesu ga dalje kroz buduće treninge.

Učesnici će steći vještine u slijedećim oblastima:

  • Definicija polova, koncept rodne ravnopravnosti i terminologija
  • Upotreba odabranih mehanizama orodnjavanja primjenjenih od strane raznih organizacija civilnog društva, UN organizacija, međunarodnih organizacija i vlada
  • Stepen integrisanosti pitanja rodne ravnopravnosti u njihovim organizacijama
  • Metode i alati u prenošenju stečenog znanja i obavljanje sopstvene obuke u oblasti rodne ravnopravnosti i politike orodnjavanja

Ko se može prijaviti:

Trening je namijenjen svim zainteresovanim kandidatima koji su u mogućnosti da nastave sprovođenje obuka u okviru svojih organizacija, uključujući zaposlene u državnim organima, nevladinim organizacijama, osobe zadužene za sprovođenje rodnih politika kao i osobe koje se u okviru akademskih institucija bave temama rodne ravnopravnosti. Posjedovanje znanja iz oblasti rodne ravnopravnosti je poželjno ali nije neophodno. Pohađanje treninga je besplatno!

Metodologija treninga:

Učesnici će se upoznati sa priručnikom za trenere iz oblasti rodne ravnopravnosti koji sadrži step-by-step uputstva kako da sami iznesu trening iz pomenute oblasti za raznovrsnu publiku i različite potrebe treninga. Nakon svakog modula treninga učesnici će dobijati praktične savjete kako da samostalno iznesu module i prezentacije (PowerPoint prezentacije, priručnika i sl.) Treneri će se posebno osvrnuti na raspravu o izazovima sa kojima se organizacije suočavaju po pitanjima rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori. Učesnici će takođe pripremiti nacrt akcionog plana i kratak nacrt njihovog samostalnog treninga. Nakon uspješnog završetka treninga učesnici će dobiti sertifikat kao i priručnik za trenere koji će koristiti u daljim treninzima.

Radni jezik treninga je engleski.

Rok za prijavu je 24.02.2015.

Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: mina.mukovic@publicpolicyinstitute.eu

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon: 067 408 568 ili na navedeni mail.