02.06.2013.

Producent Sehad Čekić postao član Evropske filmske akademije

Vesti

Producent Sehad Čekić postao član Evropske filmske akademije

Crnogorski producent Sehad Čekić postao je član Evropske filmske akademije (EFA) i na taj način se pridružio društvu od blizu 2.800 filmskih profesionalaca, okupljenih da promovišu evropsku filmsku baštinu.

-Prije desetak dana su mi poslali e-mail poruku da je Odbor Evropske filmske akademije predložio da budem član. To je velika čast i šansa za promociju Crne Gore i njene kinematografije – kazao je za Pobjedu Čekić, koji je nedavno na Kanskom filmskom festivalu učestvovao u programu „Producers on the Move“.

Učešće u Kanu je, prema riječima Čekića, na izvjestan način i doprinijelo interesovanju Evropske akademije da jedan producent iz Crne Gore postane član ove prestične institucije.

- Otvaraju se mogućnosti za umrežavanje producenata i ostalih filmskih umjetnika. Vjerovatno će mi biti i ponuđeno da učestvujem u glasanju za najbolji evropski film, kao i da prisustvujem dodjeli Evropskih filmskih nagrada… Tu su još brojni protokolarni, ali i veoma ozbiljni programi u kojima ću moći da učestvujem – kazao je Čekić i dodao da poziv za članstvo govori i o dobrim namjerma Evrope prema crnogorskoj kinematografiji.

Izvor: Pobjeda