31.10.2015.

NAJAVA: Panel diskusija o zaštiti intelektualne svojine

Vesti

NAJAVA: Panel diskusija o zaštiti intelektualne svojine

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na panel diskusiju u organizaciji Privredne komore Srbije i Instituta za javnu politiku pod nazivom "Zaštita autorskog i srodnih prava - SAVREMENI ZAKON KAO PODSTICAJ KREATIVNOJ INDUSTRIJI". Panel se održava u ponedeljak 2.novembra 2015. godine, sa početkom u 11 časova u Velikoj sali Privredne komore Srbije, Resavska 15, Beograd.

Osnovna ideja skupa proističe iz potrebe za savremenim i efikasnim zakonskim rešenjem u oblasti zaštite autorskog i srodnih prava. Imajući u vidu činjenicu da su države koje se najuspešnije bore protiv piraterije, ujedno države sa najuspešnijim ekonomijama, cilj je da upravo u Privrednoj komori Srbije podstaknemo javni dijalog u vezi sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima i istaknemo značaj doprinosa delatnosti zasnovanih na autorskom pravu privredi Srbije.

Panel diskusija se sastoji iz dve tematske celine: sesija posvećena postojećem pravnom okviru u Srbiji u okviru koje će biti reči o propisima u oblasti autorskog i srodnih prava i doprinosu ove industrije privredi Srbije i sesija posvećena odnosu nosioca prava i korisnika i zaštiti intelektualne svojine u digitalnom dobu – u okviru koje će se govoriti o primeni propisa, pravnim i finansijskim posledicama nepoštovanja prava, o internetu kao globalnom tržištu, digitalnoj ekonomiji i borbi protiv piraterije.

Uvodničar i moderator biće generalni sekretar Unije diskografa Srbije Rodoljub Stojanović, a panelisti predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, pomoćnici Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Nikola Tanić i prof. dr Branko Bugarski, pomoćnik direktora Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije Vladimir Marić, direktor Organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ Aleksandar Kovačević, član upravnog odbora Organizacije proizvođača fonograma Srbije OFPS Slobodan Nešović, član pravnog tima Asocijacije nezaviznih elektronskih medija ANEM Miloš Stojković i bibliotekar savetnik u Narodnoj biblioteci Srbije dr Dragana Milunović.