06.11.2015.

NAJAVA: Predstavljanje Kvartalnog Medijametra u Briselu

Vesti

NAJAVA: Predstavljanje Kvartalnog Medijametra u Briselu

Istraživanje "Kvartalni Medijametar -Analiza štampanih medija u Srbiji" biće predstavljeno u Briselu sledeće nedelje. Međunarodna konferencija u organizaciji Instituta za javnu politiku iz Beograda i Medijskog arhiva Ebart održava se u utorak 10. novembra 2015 u 15.00 časova u sali A5E3 Evropskog Parlamenta, Brisel, 60 rue Wiertz / Wiertzstraat 60.

EU Parliament

Institut za javnu politiku u saradnji sa Medijskim arhivom Ebart i medijskim stručnjacima, početkom 2015. pokrenuo je projekat "Kvartalni Medijametar - Analiza štampanih medija u Srbiji". Medijametar je istraživački naučno-stručni projekat koji, analizama vrednosnih stavova i analizama diskursa, prati štampane medije u Srbiji. Namenjen je unapređenju profesionalnih i etičkih standarda medijskog izveštavanja i analiza.

Kvartalni Medijametar izlazi četiri puta godišnje i obrađujei tekstove sa naslovnih strana dnevnih novina Politika, Večernje novosti, Blic, Danas, Kurir, Alo! i Informer. U diskurzivnoj analizi obuhvaćeni su i nedeljnici Vreme, NIN, Novi Magazin, Nedeljnik i Pečat.

Učesnici konferencije u Briselu su Velimir Ćurgus Kazimir, urednik izdanja i doc. dr Dejan Vuk Stanković, autor diskurzivne analize. Uvodničar i moderator biće Mario David, nekadašnji poslanik Evropskog Parlamenta, potpredsednik CDI i član Board of Trustees Instituta za javnu politiku.