06.12.2013.

Otvorena kancelarija Instituta za javnu politiku u Beogradu

Vesti

Otvorena kancelarija Instituta za javnu politiku u Beogradu

Kancelarija Instituta za javnu politiku otvorena je danas u Beogradu. Koktel povodom otvaranje održan je u hotelu Metropol, a među prisutnima bio je i veliki broj ličnosti iz javnog života.

Jedan od osnivača Instituta, Stevan Lilić poželeo je dobrodošlicu prisutnima i istakao da je kancelarija u Beogradu otvorena kako bi se okupili ljudi različite vrednosne orijentacije koji imaju želju i cilj da pomognu javnom dobru i interesima. Lilić je naveo da će jedan od osnovnih ciljeva Instituta za javnu politiku biti promocija javnog dijaloga i konstruktivnih rešenja u procesu evropskih integracija država zapadnog Balkana.

"Institut nije politička stranka, ali okuplja stručne, iskusne i vredne ljude, od kojih većina ima političko iskustvo", rekao je Lilić.

Predsednik Upravnog odbora Instituta Mijat Damjanović izrazio je uverenje da će Institut raditi uspešno i da će pokušati da poveže velike projekte države, privatnog sektora i civilnog društva.

Osnivač i direktor Instituta za javnu politiku Vladimir Popović, rekao je Tanjugu da Institut nikada neće postati politička stranka, već da je osnovan sa ciljem da okupi eksperte zemalja regiona i bude veza između država zapadnog Balkana koje su na putu ka EU i onih koje su već članice Unije. On je objasnio da je cilj Instituta da stručnjacima omogući da ostvare javni, društveni i politički uticaj, kao i da ponudi ekspertske timove iz zemalja regiona kroz jedan sistem.

Popović je, takođe, najavio da je, posle kancelarija u Podgorici i Beogradu, sledeći korak otvaranje kancelarije Instituta u Ljubljani u junu, a potom i u Sarajevu, Zagrebu i Skoplju.

Foto galeriju sa otvaranja beogradske kancelarije pogledajte OVDE.