26.03.2014.

Predstavnici Instituta za javnu politiku u Americi, na ASEEES godišnjoj konvenciji

Vesti

Predstavnici Instituta za javnu politiku u Americi, na ASEEES godišnjoj konvenciji

Programska menadžerka Instituta za javnu politiku, Selena Tasić i Danko Aleksić, predstavnik Regionalnog centra za životnu sredinu i saradnik Instituta za javnu politiku, biće panelisti na 46. godišnjoj konvenciji Udruženja za slavistiku, istočnoevropske i evroazijske studije (Association for Slavic, East European, and Eurasian Studies - ASEEES), koja će se održati u San Antoniu, Teksas, SAD, u novembru 2014.

Udruženje za slavistiku, istočnoevropske i evroazijske studije osnovano je 1948. godine, kao neprofitno, nestranačko i naučno društvo. Vodeća je međunarodna organizacija posvećena proučavanju i razvoju znanja o Centralnoj Aziji, Kavkazu, Rusiji i Istočnoj Evropi, kako u regionalnom, tako i u globalnom kontekstu.

Jedna od osnovnih aktivnosti Udruženja je godišnja konvencija, koja se održava svake godine u drugom gradu i kao međunarodni forum omogućava razmenu informacija i ideja, podstičući dalji rad i održavajući intelektualnu vitalnost.

Tema 46. godišnje konvencije je “25 godina nakon pada Berlinskog zida: Istorijska nasleđa i novi počeci”.

Selena Tasić će na panelu učestvovati sa temom “Rasprava političkih partija o pristupanju NATO-u: Slučaj Crne Gore”, dok će Danko Aleksić sudelovati sa temom “Diskurs političkih partija o Evropskoj uniji i NATO-u: slučajevi BiH, Crne Gore i Srbije”.