22.01.2014.

Dan novinara na Cetinju

Vesti

Dan novinara na Cetinju

Na Cetinju su uručene nagrade koje povodom Dana novinara dodeljuje Društvo crnogorskih novinara. Priznanja su dobili novinarka Pobjede Slađana Radonjić, koja je dobitnik nagrade za najboljeg mladog novinara. Generalni direktor Javnog servisa Rade Vojvodić dobitnik je specijalnog priznanja za unapređenje razvoja i rada te medijske kuće, dok je novinarka Televizije Crne Gore Nevenka Jovović dobitnica nagrade za reportažu.

Priznanja za doprinos i razvoj novinarstva koje Društvo dodjeljuje povodom dana novinara dobili su i Murat Ćorović iz Bijelog Polja, Ljiljana Filimanović iz Nikšića, Slobodan Racković i Milorad Bošković iz Podgorice, kao i Predrag Sekulić sa Cetinja I “Prosvjetni rad”. Nagrada za životno djelo nije dodijeljena.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu Draško Došljak, Čedo Vukotić i Branko Vujisić .Nagrade su dobitnicima uručene na svečanosti koju su u Nacionalnoj biblioteci “Đurđe Crnojević” na Cetinju organizovali Društvo crnogorskih novinara i Društvo novinara Cetinja.

Umjesto tradicionalnih “Novinarskih 5 minuta” održan je Omaž Milanu Dugu Krivokapiću, koji su pripremili Dragan Mitov Đurović i Miro Nikolić.

U okviru svečanosti obilježavanja Dana novinara prisutni su bili u prilici da u holu biblioteke pogledaju I izložbu “Riječ, slika, neprijatelj”.

Preuzeto sa linka