11.02.2014.

Izložba „Riječ, slika, neprijatelj“ otvorena u Beranama

Vesti

Izložba „Riječ, slika, neprijatelj“ otvorena u Beranama

Izložba „Riječ, slika, neprijatelj“ otvorena je 10.02.2014. u Beranama, nakon što je predstavljena u Podgorici, Cetinju i Nikšiću. Kako je rečeno na večerašnjem otvaranju, izložba je pogodila problem koji godinama opterećuje našu medijsku scenu. Vesna Novović, direktorica Centra za kulturu u Beranama kazala je da izložba „Riječ, slika, neprijatelj“, koja mjesecima izaziva reakcije, pozitivne i oprečne komentare, pokazuje posebnost koja je u službi naše široke zapitanosti- da li mnoga od glasila osluškuju i preispituju svoje riječi i svoja vlastita eha.

Izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović kazao je da pretpostavka da su mediji odgovorni prema javnosti i da im je opšti interes motiv postojanja pada u vodu kada vidimo u što je štampa pretvorila našu zemlju, u afere senzacije, skandale, populizam, politički i ekonomski reket, kazao jeVujović.

Kako se čulo na otvaranju u Beranama, izložba „Riječ, slika, neprijatelj“ trebalo bi da pomogne da se novinarstvo vrati svojoj izvornoj misli, a novinari profesionalizmu.