03.02.2014.

Javni poziv za dodjelu novinarske nagrade 2014.

Vesti

Javni poziv za dodjelu novinarske nagrade 2014.

Konferencija "Riječ, slika i neprijatelj", održana prošle godine od 11-13. novembra u Podgorici, okupila je stručnjake za medije i novinare Zapadnog Balkana i Evropske Unije, otvarajući po prvi put u Crnoj Gori teme koje do sada nijesu bile u fokusu popularnih skupova za medije u regionu u protekloj deceniji. Više od 150 predstavnika medija govorilo je o pitanjima koja u velikoj mjeri uslovljavaju slobodu medija, aktuelizujući pitanja političke instrumentalizacije u medijima, kršenja ljudskih prava, etike i standarda novinarske profesije.

Kao što je i najavljeno, medijska udruženja koja su organizatori ovog medijskog skupa: Medijski savet za samoregulaciju, Društvo crnogorskih novinara, Udruženje nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija elektronskih emitera Crne Gore, Udruženje lokalnih štampanih medija Crne Gore i Institut za javnu politiku, će na sledećoj konferenciji koja će biti održana 2014. godine dodijeliti novinarsku nagradu za profesionalno, odgovorno i etičko novinarstvo koje poštuje novinarski kodeks u Crnoj Gori.

Kandidati za nagradu mogu biti pojedinci novinari i medijski stručnjaci ili mediji i organizacije koje su svojim radom dale poseban doprinos profesionalizmu u novinarskom radu.

Organizatori ovom prilikom upućuju JAVNI POZIV svim zainteresovanim pojedincima i organizacijama da pošalju svoje predloge za IME NAGRADE kao i KRITERIJUME NA OSNOVU KOJIH ĆE SE NAGRADA DODIJELITI.

Novčani fond za nagradu iznosi 3000 eura.
Ovaj javni poziv traje do 28 februara 2014. godine.
Predloge slati na e-mail adresu office@rijecslikaneprijatelj.me